Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl
Nieuws 29 januari 2022 Hits: 63

DUURZAAMHEIDSFESTIVAL HAARLEM 13 T/M 20 FEBRUARI

Ook in Haarlem Noord met o.a. twee boeiende avonden in Verhalenhuis : creatieve inspiratie, je buurt vergroenen en water wijst de weg

Het Verhalenhuis in Haarlem Noord wil u graag en tijdig wijzen op het EcoTrip milieufestival half februari met vele en allerlei soortige activiteiten, wat coronaproof door kan gaan. Maar vooral wijzen ze op die festival-activiteiten in Haarlem Noord, in het Verhalenhuis, waar zij 2 boeiende avonden organiseren op dinsdag 15 en woensdag 16 februari.

Dinsdag 15 feb. 20 u.: Creatieve interventies voor moeder Aarde, ook lokaal, een inspiratie-avond : Mark Woerde, voormalig reclamemaker en Haarlemmer, zet al jaren zijn talent in om de wereld een beetje mooier te maken. En gaat hierin heel ver.  Hij is volgens het Amerikaanse AdAge 1 van de 50 meest creatieve personen op aarde. Vanavond deelt hij de achtergronden bij de creatieve interventies van zijn hand. Interventies die u zeker kent. Zoals de Burendag. Hoe pakte hij en zijn organisatie LetsHeal dit en andere campagnes aan?  Hoe creëerden ze een plan de campagne, dat echt aanslaat?  Waar liggen de veranderings-kansen? Hij brainstormt daarna met u mee rond 2 creatieve interventies/campagnes op klimaatgebied voor Haarlem.

Meer informatie over deze avond via onderstaande link. Mark is alvast te horen bij de  Haarlem105-radio-talkshow over Noord maandag 7 februari tussen 19-20 u.

Woensdag 16 feb. 20 u.: Een duo-avond: 1) Een buurt samen vergroenen met een goed plan, zo doe je dat! Met Bieke van Hees van de Indische Buurt-Noord-werkgroep Groen vanuit de praktijk ter inspiratie voor andere wijken en actieve bewoners. ( al eerder in onze talkshow) en 2)  : Water wijst de weg, niets doen is geen optie. Kleine beetjes samen helpen een hoop en geven hoop. Met Heemraad Bas Knapp van het Hoogheemraadschap Rijnland. Er moet dringend wat gebeuren op lokaal en regionaal niveau tegen het mondiale klimaat-probleem. En dat kan ook. Wat is hier in Haarlem mogelijk?

 

 

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming