Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl
Nieuws 06 mei 2022 Hits: 45

Aan Bewoners en ondernemers nabij de Rijksstraatweg

 

Datum 2 mei 2022
Onderwerp Start werkzaamheden fietspad Rijksstraatweg tussen de Planetenlaan en de Korteweg

Ons kenmerk E-mail NH21032 vak 8 - 001 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geachte heer, mevrouw,

De fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haarlem zijn op veel plekken in slechte staat door boomwortels. De wortels drukken het asfalt naar boven zodat er hobbels en gaten ontstaan in het wegdek. Het college van Haarlem heeft geld beschikbaar gesteld voor de renovatie van de fietspaden: betonplaten bij bomen en bij een aantal delen waar geen wortelopdruk is, nieuw asfalt. Gemeente Haarlem heeft aannemer Van Gelder opdracht gegeven de werkzaamheden aan het fietspad uit te voeren.
Binnenkort vinden er werkzaamheden in uw buurt plaats, tussen de Planetenlaan en de Korteweg. In deze brief vertel ik u meer over de werkzaamheden.

Wat en wanneer

Van maandag 16 mei tot en met vrijdag 3 juni werken wij aan het fietspad aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Planetenlaan en de Korteweg. Wij gaan hier het asfalt vervangen door betonplaten. De werkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 en 18:00 uur.

Gevolgen voor bereikbaarheid auto

De werkzaamheden vinden plaats op het fietspad en veroorzaken hierdoor bijna geen hinder voor het autoverkeer. Wel kan het voorkomen dat auto’s even moeten wachten wanneer wij via de Rijksstraatweg de bouwmaterialen aangeleverd krijgen. Auto’s moeten dan om deze vrachtwagen heen rijden. Dit gebeurt zo veel mogelijk op de momenten dat het rustig is op de Rijksstraatweg.

Gevolgen voor bereikbaarheid fietsers en voetgangers

Het fietspad langs de Rijksstraatweg westzijde wordt afgesloten tijdens de periode hele waarin gewerkt wordt. Fietsers worden met een korte omleiding via de Planetenlaan om het werk geleid. Voetgangers worden via de overzijde van de Rijksstraatweg geleid, aanwonenden en bezoekers van de aanliggende bedrijven kunnen langs de werkzaamheden lopen.

Graag ons kenmerk vermelden bij uw reactie. Kenmerk: NH21032 vak 8 - 001 1/2 <projectgebied> Telefoonnummer: 14 023 | www.haarlem.nl

De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor voetgangers of fietsers aan de oostzijde van de Rijksstraatweg. Onderaan deze brief ziet u een afbeelding met daarop de omleidingsroutes.

Gevolgen voor bereikbaarheid openbaar vervoer

De werkzaamheden hebben geen invloed op het openbaar vervoer. Wel vinden de werkzaamheden plaats rondom de bushalte Minahassastraat, maar deze blijft te allen tijde bereikbaar.

Gevolgen voor parkeren

Tussen 16 mei en 3 juni geldt aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Planetenlaan en de Korteweg een parkeerverbod. Wij verzoeken u dan ook tijdig, in ieder geval voor 16-5-2022, 07:00 uur, uw voertuig elders in de omgeving te parkeren. Voertuigen die na dit tijdstip nog aanwezig zijn in de zone van het parkeerverbod worden verplaatst door een sleepdienst.

Hinder

Wij verwachten dat u als gevolg van de werkzaamheden in uw woning of op uw eigen perceel weinig overlast zult ondervinden van de werkzaamheden.

Meer informatie

Informatie over de werkzaamheden vindt u op www.haarlem.nl/rijksstraatweg. Heeft u tijdens de uitvoering behoefte aan meer informatie, dan kunt u contact met mij opnemen via emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het telefoonnummer 06 30237479.

Met vriendelijke groet,

Mark Geertman ,

Omgevingsmanager Van Gelder

 

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming