Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl
Nieuws 12 augustus 2022 Hits: 63

Flitsbezorgers in Haarlem

U kunt inspraak leveren op de criteria bij het verlenen van vergunningen voor nieuwe flitsbezorgers.

Sinds een jaar zijn er flitsbezorgers gevestigd in Haarlem. Er zijn Haarlemmers die gebruik maken van de nieuwe dienst en er zijn Haarlemmers die overlast ervaren van de flitsbezorgdiensten.  

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat flitsbezorgdiensten op een goede manier worden ingepast in de stad. Om dat te kunnen bereiken, heeft het in beeld gebracht welke aspecten hierbij van belang zijn en vertaald in toetsingscriteria. Dit zijn de criteria die gebruikt zullen worden bij aanvragen voor omgevingsvergunningen van flitsbezorgdiensten. Een deel van deze criteria zijn geformuleerd op basis van het bestaande gemeentelijke beleid. Over de andere criteria worden nadere afspraken gemaakt met de actieve flitsbezorgers in de stad.

Met de toetsingscriteria wil het gemeente bestuur heldere kaders scheppen voor inwoners en voor de flitsbezorgers en hiermee de ervaren overlast verkleinen en waar mogelijk voorkomen.

Voordat de gemeente de toetsingscriteria definitief vastlegt, legt zij deze graag voor aan de Haarlemse burgers. Zo kan zij uw input meenemen bij het definitieve besluit. Uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

De inspraakperiode start op woensdag 17 augustus 2022 en eindigt op dinsdag 27 september 2022. U kunt uw reactie tijdens deze periode indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gemeente betreft de ingediende reacties vanzelfsprekend bij het definitieve besluit.

Meer informatie en de toetsingscriteria treft u aan via onderstaande link.

https://haarlem.nl/meer-flitsbezorgers

 

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming