Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl
Nieuws 15 september 2022 Hits: 58

Flitsbezorgdienst aan de Rijksstraatweg voorheen Van Meeuwen Bedden

U heeft nog tot 27 september de tijd om inspraak te leveren op de criteria bij het verlenen van vergunningen voor nieuwe flitsbezorgers.


Sinds 2021 zijn er flitsbezorgers gevestigd in Haarlem. Er zijn Haarlemmers die gebruik maken van de nieuwe dienst en er zijn Haarlemmers die overlast ervaren van de flitsbezorgdiensten.  In onze wijk is vooral de bezorgdienst Getir actief.

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat flitsbezorgdiensten op een goede manier worden ingepast in de stad. Hiervoor heeft de gemeente Haarlem toetsingscriteria opgesteld om overlast zoveel mogelijk te beperken. Hierbij kan gedacht worden aan fietsen van de bezorgers die de stoep versperren en onveilig gedrag in het verkeer.

Voordat de gemeente de toetsingscriteria definitief vastlegt, legt zij deze graag voor aan de Haarlemse burgers. Zo kan zij uw input meenemen bij het definitieve besluit. Uw inbreng wordt zeer op prijs gesteld.

De inspraakperiode start op woensdag 17 augustus 2022 en eindigt op dinsdag 27 september 2022. U kunt uw reactie tijdens deze periode indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De gemeente betreft de ingediende reacties vanzelfsprekend bij het definitieve besluit.

Meer informatie en de toetsingscriteria treft u aan via deze link.

 

 

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming