Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl
Nieuws 08 mei 2023 Hits: 51

Street-art in Haarlem Noord 
een creatieve maaksessie van Goudmakers voor en door buurtbewoners

Op woensdag 17 mei start de eerste ontwerpsessie voor een nieuwe muurschildering voor Haarlem Noord. Buurtgenoten bedenken samen een ontwerp vanuit hun eigen verhalen. Vervolgens wordt het resultaat aangebracht op de fietsenberging aan de Helene Swarthstraat, vlakbij de Bison Bowling. Iedereen van 15 jaar of ouder uit Haarlem Noord is welkom om mee te doen. Ervaring met kunst of schilderen is niet nodig.

Verhalen uit de buurt
Iedereen in de buurt heeft een eigen verhaal, in de ontwerpsessies bedenken de deelnemers samen het grote verhaal wat uiteindelijk een mooi kleurrijk ontwerp wordt. Je hoeft geen kunstenaar te zijn. In de maaksessies leer je ontwerpen, schilderen, graffiti technieken en letter-schilderen. Jouw inbreng krijgt een plek in deze bijzondere muurschildering in Haarlem-Noord.

Ben Plummer begeleidt de sessies. Hij heeft een achtergrond in graffiti en sign-painting en heeft verschillende grote muurschilderingen in Haarlem op zijn naam staan. Samen met mensen in de buurt zet hij hun verhalen om in kleurrijke muurschilderingen. 
Een mooi voorbeeld is de grote muurschildering aan de Spaarndamseweg. Daar staat onder andere “Hou vol” op de muur, speciaal voor een bewoonster aan de overkant die ernstig ziek was.

Zes creatieve sessies
De sessies zijn op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur op 17, 24, 31 mei 7, 14 en 21 juni. Het ontwerpen vindt plaats in Wijkcentrum De Horizon, Ambonstraat 2 in Haarlem Noord. Aanmelden kan via www.goudmakers.nl. Je kan ook bellen of mailen met Linda Frank 06-47 71 79 29, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HaarlemPas-houders en andere Haarlemmers met weinig geld kunnen gratis deelnemen. Overige deelnemers vragen we een eigen bijdrage van € 35.-.

Goudmakersdag 2 juli presentatie van de creatieve sessies
In Goudmakers maken wijkbewoners onder begeleiding van een cultuurprofessional, voorstellingen en kunstwerken. Er is beeldende kunst, verteltheater, fotografie, dans, street-art. Je kan zingen, spelen met je eten of toveren met verf op stoffen, een rolschilderij maken of een groot beeld kleien. 
Tijdens de Goudmakersdag op zondag 2 juli a.s. kan iedereen op stadssafari langs enkele locaties om de resultaten van de creatieve sessies te bewonderen.

Goudmakers is een samenwerking tussen Hart, Kennemerhart Oppeppers en Stichting Gouden Verhalen. Dit project is mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdrage van de gemeente Haarlem, Lang Leve Kunst Fonds en het VSBfonds.

 

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming