AED Netwerk

Wat te doen bij een hartstilstand

bel direct 112

haal de dichtstbijzijnde defibrillator op.

In onze buurt hangen er AED’s op de volgende locaties:

Gevel speeltuingebouw D.V.S.

Bij de Plus op het Marsmanplein

Fysiotherapie Haarlem op de Rijksstraatweg.

In de gemeente Haarlem is het AED netwerk bijna rond. Om dit te bewerkstelligen heeft de gemeente Haarlem bureau STAN in de arm genomen. Dit bureau is op zijn beurt weer gekozen door de landelijke stichting HartslagNu. HartslagNu heeft er namelijk voor gekozen om de support en nazorg bij STAN weg te zetten, zodat het voor de burgerhulpverlener bekend is waar hij met al zijn/haar vragen terecht kan.

STAN levert de techniek voor het oproepsysteem HartslagNu waarbij burgerhulpverleners opgeroepen worden om te helpen bij een hartstilstand om te starten met reanimeren. Daarnaast alarmeren ze zelf ook burgerhulpverleners (via de STAN app) bij andere calamiteiten.

STAN doet er alles aan om zoveel mogelijk burgerhulpverleners en AED’s aangesloten te hebben die ingezet kunnen worden (totdat de ambulance er is) bij het alarmeringssysteem HartslagNu.

HartslagNu

Bij deze organisatie staan personen geregistreerd die kunnen en willen reanimeren. Heeft u een reanimatiecursus gevolgd en wilt u burgerhulpverlener worden? Meldt u dan aan via de website https:/hartslagnu.nl.

Ben je aangemeld via STAN dan word je bij een reanimatiemelding opgeroepen door HartslagNu omdat zij het meest geavanceerde systeem hiervoor hebben.

Deze oproep vindt automatisch per sms of via de app plaats.

Reanimatie cursussen

Reanimatie cursussen kunnen in alle wijken van Haarlem via de EHBO , het Rode Kruis, Reddingsbrigade of de Hartstichting worden gevolgd. Het is de bedoeling dat een burgerhulpverlener zich daarvoor zelf aanmeldt.

Ze zijn laagdrempelig van opzet en kunnen derhalve ook bij iemand thuis in de woonkamer worden gegeven.

Zij kan bijvoorbeeld helpen om financiële problemen op te lossen  met betrekking tot locatie en cursus reanimatie.