Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt, Haarlem-Noord info@wijkraaddietsveldvogelbuurt.nl

Braderie Vergierdeweg

 

In tegenstelling tot eerdere berichten over het niet doorgaan van de braderie zijn we met een klein groepje mensen tot de conclusie gekomen dat het jammer zou zijn als dit buurtevenement niet meer zou plaatsvinden. De eerste gesprekken met vrijwilligers van de nieuwe organisatie hadden al plaatsgevonden en de wijkraad was blij.

Maar toen kwam de corona ons land binnenzetten. Alle evenementen tot en met 1 september zijn in elk geval afgelast. Hoe het daarna verder gaat weet niemand. In overleg met de wijkraad is besloten om het jaar 2020 voor wat betreft de braderie over te slaan. Het organiseren van een braderie vergt de nodige voorbereiding en veel tijd van de vrijwilligers. Het vermoeden bestaat dat al die voorbereidingen dan voor niets zullen zijn.

Wij gaan nu vol inzetten op een leuke braderie in 2021. Om dit mogelijk te maken zijn we nog op zoek naar enkele vrijwilligers die mee zouden willen denken over de invulling van de braderie. Te denken valt aan het benaderen van verenigingen in Haarlem-Noord voor demonstraties, het benaderen van ondernemers om deel te nemen aan de braderie en het zoeken van sponsoren voor de braderie. De organisatie van de braderie zal eind 2020 beginnen. Er zal maandelijks overleg plaats gaan vinden en iedereen krijgt een taak. Qua tijdsbesteding zal het in het begin vooral de vergadering zijn, maar naarmate de braderie dichterbij komt zal de organisatie meer tijd in beslag nemen. (ongeveer 1 uur in de week). Wie heeft er leuke ideeën en heeft zin en tijd om deze buurtbraderie voor bewoners mogelijk te gaan maken? Meld je dan aan bij Carla van Zandvliet.

Ook voor vragen over de braderie kun je contact met haar opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-54686347.

Team Braderie Vergierdeweg

Uncategorised 15 februari 2020 Hits: 216

Duurzame mobiliteit in Haarlem

Tijdens de wijkschouw van afgelopen zomer, kwamen onder andere vragen uit de wijk over parkeerdruk, elektrisch rijden/opladen en het drukke autoverkeer. In gesprek met de gemeente hierover, gaven zij aan dat er in twee Haarlemse wijken een test gedaan wordt met zogenaamde duurzame mobiliteit, in de vorm van het delen van elektrische auto’s. Het leek de wijkraad daarom interessant om iemand uit te nodigen, die meer over dit project kon vertellen.

Op 8 januari jl. heeft Anna Richt-Hanema van i-Zoof Car Sharing/Haarlem tijdens de wijkraadvergadering een presentatie gegeven over hun project ‘Duurzame mobiliteit in Haarlem’. Er waren veel belangstellenden vanuit de wijk aanwezig.

De aanwezigen raakten geïnspireerd door de aansprekende presentatie over slimme, schone en sociale mobiliteit, die in het Ramplaankwartier en de Planetenwijk is verwezenlijkt.

In deze wijken liepen sinds mei 2018 pilots met elektrische deelauto’s. Inmiddels zijn er 130 deelnemers waarvan 30% de eigen auto al heeft weggedaan.

Dit betekent concreet: 510 m2 vrijgekomen ruimte op straat, die voor andere doeleinden gebruikt kan worden. Maar ook (en niet geheel onbelangrijk) een vermindering van CO2 uitstoot (20.168.460 gram), fijnstof (4.654 gram) en stikstofoxiden (15.514 gram); kortom een verbetering van de luchtkwaliteit.

De conclusie van de pilot:

Er is een elektrisch autodeelsysteem ontwikkeld dat kostendekkend, betaalbaar en op de wijk is gericht.

Het is mogelijk om met dit concept autobezit terug te dringen (mits deelmobiliteit is gegarandeerd);

Er is een visie ontwikkeld hoe het initiatief kan bijdragen aan leefbaarheid en doelstellingen van de stad;

Er is een beweging gestart die de wil bij bewoners opent om bij te dragen aan de leefbare stad, en die open staat voor nieuwe democratie.

Wat is iZoof Car Sharing?

iZoof Car Sharing is een samenwerking tussen Spaarnelanden en bewoners uit Haarlem. Het gezamenlijke doel is om het aantal auto’s in Haarlem (en daarmee ook de parkeerdruk) te verminderen, en daarmee de stad groener, socialer en gezonder te maken. Spaarnelanden heeft dit (burger)initiatief omarmd en wil de motor zijn van een duurzame leefomgeving in Haarlem.
In Haarlem zag Spaarnelanden dat bewoners, bezoekers en ondernemers zich meer en meer bezighouden met duurzame mobiliteit.

Haarlem heeft de twijfelachtige eer om de nummer één filestad in Nederland te zijn. Gemiddeld staan Haarlemmers per jaar 100 uur in de file én ze hebben het hoogste autobezit per vierkante kilometer. En met de komst van veel nieuwbouw de komende jaren, is het goed om na te denken over het autobezit en hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen gaan rijden.

 

Wat zijn de voordelen?

1) Minder auto’s is prettiger wonen;

2) Elektrisch autodelen is gemakkelijk, slim en voordelig;

3) Autodelen vermindert de parkeerdruk;

4) Er is minder CO2 uitstoot;

5) Versterkt het buurtgevoel én

6) Bespaart geld.

 

Bekijk hier de presentatie

 

Uncategorised 19 februari 2019 Hits: 1055

Wijkraadsvergaderingen

Onze wijkraadvergaderingen vinden plaats op elke 2e woensdag van de maand (behalve in de vakantieperiode). Iedereen is van harte welkom om mee te denken en te praten over onze wijk, onder het genot van een kopje koffie/thee. Dus kom gerust een keer langs!

 

Kijk in de agenda rechts voor de vergaderdata >>

 

 

Locatie:         Rechts naast het Schoterrechthuis (Rode Kruis) op de

                       Vergierdeweg 50 in Haarlem.

Aanvang:       Vergadering start om 20:00, de koffie staat klaar!

 Voor actuele informatie kunt u ook onze Facebookpagina bekijken.


    
De ingang

 

 Datum  Agenda  Notulen
 13 januari 2021  Download
 Download
 9 december 2020  Download  Download
 11 november 2020  Download  Download
 14 oktober 2020  Download  Download
 9 september 2020  Download  Download
 10 juni 2020  Download  Download
 13 mei 2020  Download  Download
 11 maart 2020  Download  Download
 12 februari 2020  Download  Download
  8 januari 2020  Download  Download
 11 december 2019  Download  Download
 13 november 2019  Download  Download
  9 oktober 2019  Download  Download
 11 september 2019  Download  Download
 12 juni 2019  Download  Download
  8 mei 2019  Download  Download
 10 april 2019  Download  Download
 13 maart 2019  Download  Download
 13 februari 2019  Download  Download
  9 januari 2019  Download  Download
 12 december 2018  Download  Download
 14 november 2018  Download  Download
 10 oktober 2018  Download  Download
 12 september 2018  Download  Download
 10 juli 2018  Download  Download

 

De jaarvergadering van 2019

Uncategorised 19 februari 2019 Hits: 1023

Vacatures

Heb jij zin om ons team te komen versterken en onderdeel te worden van een team buurtbewoners met hart voor de wijk? Wij kunnen jouw adviezen en ideeën over onze buurt goed gebruiken.

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar een penningmeester. Voor meer informatie over deze functie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Samenstelling huidige wijkraad

  • Bert-Jan Rip (Voorzitter)
  • Pauline Landwehr Johann (Secretaris)
  • Vacant (Penningmeester)
  • Barbara Pronk (Notulist)
  • Martin van de Pavert
  • Esther Pieters

Website en nieuwsbrief door Daniël Koomen en Jacqueline Kuiter

 

Gebied

Dit is het gebied van Wijkraad Dietsveld-Vogelbuurt:

Agenda

Melding doen bij de gemeente?

Invloed uitoefenen op besluitvorming