Herhaalde oproep deelname werkgroep “Te hard rijden in de wijk”

Doe het samen maar denk zelf’

Oproep extra vrijwilligers

In de wijkkrant van mei jl. hebben wij een oproep gedaan om mee te denken over ‘hardrijders’ in onze wijk. Hierop heeft een aantal mensen gereageerd, waar we heel blij me zijn. Bovendien kwamen ze met goede ideeën en suggesties.

Maar omdat we een grote wijk hebben, zijn we op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers die willen meedenken over oplossingen om de snelheid van het verkeer te temperen.

Immers vele handen maken licht werk!

Als u interesse heeft kunt u zich aanmelden via een van onderstaande e-mailadressen.

Melding schade door hardrijders

Verder willen wij zoveel mogelijk voorvallen die met het hardrijden te maken hebben in kaart brengen. Bijvoorbeeld op de Jan Gijzenkade zijn binnen twee jaar al vier ernstige ongelukken geweest in verband met te hard rijden. Deze ongelukken hebben het nieuws gehaald, maar wij zijn ook op zoek naar andere voorvallen die het nieuws niet gehaald hebben. Zo kunnen wij een breder en juist beeld krijgen van hardrijders. Mogelijk kunnen wij deze informatie gebruiken voor de gemeente.

Als u of iemand in uw buurt een voorval heeft meegemaakt, horen wij dit graag. U kunt melding doen via een van de onderstaande e-mailadressen.

Vervolgstappen

In de wijkraadvergadering van 13 oktober 2021 om 20:00 uur zal dit onderwerp besproken worden. Daarbij is ook de wijkagent uitgenodigd. Tijdens deze vergadering is het bedoeling om allerlei suggesties en ideeën te bespreken en (een) werkgroep(en) samen te stellen om de plannen uit te werken.

Wilt u ook minder hardrijders in onze wijk, meld u dan aan als vrijwilliger voor de werkgroep of meld een voorval.